Blog

Slaapproblemen op vakantie

Slapen in de tent met hooggevoeligheid

Slapen is zo belangrijk! Natuurlijk voor iedereen, maar speciaal ook voor mensen die hooggevoelig zijn. Als je niet goed slaapt kan je nog minder goed tegen prikkels. Op vakantie ervaar ik dat vaak als een vicieuze cirkel waar ik moeilijk uitkom. Daar bedoel ik mee, dat er al veel prikkels binnenkomen doordat je tijdens je vakantie in een heel andere omgeving bent, en iedereen die mee is, is ook uit zijn ritme: de kinderen die zeuren op de achterbank, en dan begin ik dus al overprikkeld aan de nacht.

Vaak slaap ik dan niet of nauwelijks, waardoor ik nog meer vermoeid ben, en de prikkels weer heel hart binnen komen. Prikkels die ik weer niet goed kan verwerken tijdens de dag, waardoor ik weer niet slaap.

Je zou eigenlijk zeggen “waarom ga je nog 😉 “? Dat vraag ik mij ook wel eens af. Maar samen mooie herineringen maken, dat weegt toch sterker voor mij. Een goede voorbereiding helpt mij enorm. Ik wil deze tips graag met jullie delen:

 • Ik kies altijd een plek in de natuur waar ik vakantie hou
 • ik zorg voor oordopjes zodat ik geen geluiden hoor om mij heel en daar niet door word gestoord.
 • ik neem kruiden mee die rustgevend zijn
 • en melatonine
 • ik neem kalmerende olie mee om mee te masseren of een verstuiver om te spayen in de ruimte. Laat je informeren bij een natuurwinkel/reformhuis.
 • ik neem aura soma olie mee
 • een kruik zodat ik nooit koude voeten heb (en beter in mijn lijf blijf)
 • rustgevende muziek
 • wasknijpers en fleece deken die gebruik ik altijd als ruimtes te licht zijn om lekker in slaap te vallen

Heel veel succes met slapen tijdens je vakantie!!!!!

8 Comments

 1. Can stretching help you grow taller?

  Hello there! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing
  a blog post or vice-versa? My site discusses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward
  to hearing from you! Great blog by the way!

 2. Cortney

  Aw, this was a rather Fantastic report. Having the season and true hard work in direction of crank out a Wonderful posting… nevertheless what can I say… I wait a total large amount and use’t afford to pay for in direction of acquire just about anything performed.

 3. visit site

  I simply want to tell you that I am all new to weblog and really liked your website. Most likely I’m want to bookmark your blog . You certainly come with fabulous article content. Thanks a bunch for revealing your web-site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *