Karma

Karma – Heel vaak word het woord karma gebruikt in de zin alsof het je eigen schuld is wat er gebeurt of wat er op je pad komt in je leven . Maar die gedachte kan je meteen laten varen.

Ik ben naar een lezing geweest van Jaap van de Weg. Hij is arts en onderzoekt al een hele tijd het onderwerp karma. In deze lezing legt hij het onderwerp ziekte en karma uit. Als je een ziekte hebt komt vaak de vraag naar boven “waarom ik”. Een wezenlijke vraag: het zou fijn zijn dat je daar een antwoord op kan vinden om zo op een gezonde manier je te verbinden met je ziekte of aandoening. Om te onderzoeken wat jij als mens er van kan leren. Wat vertelt jouw lichaam jou? En hoe kan je daar mee om gaan? De kijk op je ziekte krijgt een hele andere dimensie als je het bekijkt vanuit het perspectief van reïncarnatie en karma.

ik zelf vind dit een fijne manier om te kijken naar alles wat zo al op mijn levenspad komt. Ik ben er van overtuigd dat we meerdere levens leven. En na de geboorte van mijn kinderen ben ik daar nog meer van overtuigd. Toen zij geboren waren en ik in hun ogen keek kon ik de levenswijsheid en bagage zien waar over zij al beschikken. Ook heb ik dat gemerkt toen ze in mijn buik zaten. Hun ziel had toen al invloed op mij. Voor mij worden kinderen niet geboren als een onbeschreven blad. Zij nemen hun eigen bagage en wijsheid mee als ze geboren worden. En vanuit daar gaat hun ontwikkeling van start als ze op de aarde geboren worden.

Wat is karma?

Karma is eigenlijk de wet van de consequenties . Je lichaam is eigenlijk opgebouwd uit je genen die je hebt gekregen van je ouders. Dat lichaam is als het waren het huisje waar jouw ziel in gaat wonen. En die ziel die heeft al heel veel mee gemaakt in vorige levens. Hoe je met dingen bent omgegaan in vorige levens – dat wordt als het ware de blauwdruk die je af geeft aan het lichaam. Hetgeen je aanleg geeft. Maar die aanleg – door wat of welke gebeurtenis komt die er uit? Niet iedereen die krijgt longontsteking van een verwaarloosde verkoudheid. Maar waarom krijg jij dat dan wel? En waarom precies op dat moment in je leven? Omstandigheden die ontstaan in je leven bepalen of je aanleg er ook echt uit komt. En de mate waarop de ziekte of aandoening zich heeft gehecht in je lijf bepaalt ook of je er wel of niet van geneest. Maar jij als ziel hebt de vrije keus om er mee om te gaan zoals jij wilt. En dat bepaald hoe het je ziel beïnvloedt.

Wat laat je je lijf doen als ziel? Moet het lijf van jouw de hele dag rond rennen van afspraak naar afspraak, omdat je geen keus kan maken en niets wil missen? Dan kan je lijf gaan protesteren . Je hele lijf reageert op de keus die je maakt met je ziel. Op een gegeven moment kan je helemaal niet meer ontspannen. Na een lange tijd van overbelasting denkt je lichaam dat dit de nieuwe staat is van zijn. En dan past je lijf alle lichaamsfuncties daar op aan. Dat gebeurt misschien of bijvoorbeeld met met een burn-out. Vaak duurt het herstel ook erg lang omdat de vertrouwensband eigenlijk weer hersteld moet worden tussen ziel en lichaam.

Vaak is het leven zo veel en vol, dat de mooie momenten die je mee maakt eigenlijk niet meer tot de kern kunnen door dringen. Jaap van de Weg gaf als tip om een dankbaarheids meditatie te doen. Om jezelf zo de kans te geven om deze ervaring in al je vezels en cellen in je op te nemen. Je gaat rustig zitten en haalt het voorbeeld wat je wil verinnerlijken naar voren in je gedachten. En voel dan helemaal in je lichaam hoe dat voelt en wat het met je doet. Je zult merken dat je lichaam daar meteen op reageert door rustig te worden. Je lichaam reageert op je “ziel stemming”.

Het is soms moeilijk om voor jezelf te zorgen. Veel mensen zorgen graag voor de mensen om hun heen maar vinden het moeilijk om op de zelfde manier voor zichzelf te zorgen als ze voor andere zorgen. Een korte oefening om elke dag : 3 keer per dag achteruit lopen. Je leert je lichaam de beweging terug maken naar jezelf. Probeer het maar eens wat dat met je doet.
Meer informatie over de lezingen van Jaap van de Weg vindt je op www.jaapvandeweg.nl.

Read More
april 15, 2020
0
mei 25, 2016
oktober 9, 2015
Copyright @ zoektocht.nu 2023